www.luqs-vloeren.nl

Luxe vloeren zijn voor iedereen weggelegd

Hoe kiest u de juiste ondervloer?
Bij het kiezen van het juiste type ondervloer moet u vooral met volgende factoren rekening houden:

  • Waar wordt de nieuwe vloer gelegd? In een grote hal of kamer met veel harde oppervlakken kan de geluidsweerkaatsing gemakkelijk een storend niveau bereiken. Deze zogenoemde loopgeluiden moeten doeltreffend worden gedempd door uw ondervloer.
  • Als u uw appartement wilt verrijken met een PVC – of laminaatvloer, of in elke andere omgeving met meerdere verdiepingen, is het dempen van contactgeluiden de belangrijkste factor om aan te pakken.
  • Als de nieuwe vloer op de betonvloer wordt gelegd, speelt de barrière die uw ondervloer vormt tegen de op lange termijn schadelijke effecten van water en waterdamp een belangrijke rol in de keuze van uw ondervloer.
  • Als een ondervloer een egaliserend vermogen moet hebben, zoals voor een betonvloer in een nieuwbouw of een oude houten vloer in een restauratieproject, zijn de dikte van de ondervloer en de opbouwhoogte de belangrijkste elementen die de keuze van de ondervloer bepalen.
  • Als u voor vloerverwarming hebt gekozen, zorg er dan voor dat uw ondervloer een hoge warmtegeleiding heeft die de warmte gelijkmatig verdeelt onder uw laminaat of PVC-vloer.
  • Let daarnaast op de druksterkte van uw ondervloer om mogelijke schade aan uw PVC-vloer of het clicksysteem van uw laminaatvloer te vermijden in geval van puntbelasting. Ook mag er geen vering in uw houtenvloer constructie zitten, dit om beschadiging enz. van de clickverbinding te voorkomen.